tisdag 29 september 2009

Zebra - turkos!


Koppen i mina drömmar! Kaffestunden i mitt turkosa kök skulle bli fulländad om jag hade denna kopp! Men med tanke på hur dyra delarna i Zebraservisen numera blivit så skulle det inte alls vara värt priset. Men medge att den är fin!

Zebra från Gefle är väl vanligast i svart, men gjordes även i rött, grönt, brunt och turkos. Eugen Trost stod för dekoren på denna servis som gjordes till Helsingborgsutställningen 1955. Den är handmålad.

4 kommentarer:

  1. helt underbar, jag älskar turkos.

    SvaraRadera
  2. åh herregud så fin!
    en av mina drömkoppar är dessa, Svart Ruter http://marmaladeskies.blogg.se/images/2009/pb120008_1_31589567.jpg
    Fast tänk om man hade minst en av alla Stig Lindbergs koppar, då skulle ju livet vara fulländat!

    Jag är helt svag för glasskålar också, det är det mesta jag kikar på på second hand, glasskålar med olika mönster i själva glaset, sen vanliga glas med mönster på samma sätt, som Duralex till exempel, de med rutmönster, det är ruggigt fint.
    Tänk att man kan få sådana saker man fastnar för, som man känner att man inte kan ha för mycket av. Jag vill visa dig sådant då ni kommer hit och fikar någon gång.

    Många kramar/Amanda

    SvaraRadera
  3. Svart ruter var supersnygg! Då kanske du också gillar Diameter som verkar ha tåligare glasyr.

    http://www.skolhuset.se/Porslin/Pics/IMG_5054_resize.JPG

    Ocj ja, tack. Jag kommer gärna och beundrar skålar (och fikar)!

    SvaraRadera
  4. oj vad fin diameter var! jag har kommit på en sak med koppar, då jag skrev det till dig. Att jag ska försöka fixa det, en kopp med fat av alla de fina kända som spisa ribb, berså, adam, eva mm mm. Åh jag måste göra en lista om det! åh så mysigt! Jag ska nog skriva den på bloggen sen med, då den är färdig.

    SvaraRadera