onsdag 17 mars 2010

Mormor i sitt kök


Kuttrande skratt och mjuka mjuka kinder. Mamma hade också sådana.

3 kommentarer:

  1. Åååh vilken fin bild på mormor och så roligt att se köket igen. Man har det ju i sina tankar men en bild är bättre. Jag har så många minnen från Nälden och det jag kommer på just nu, efter att ha sett ett program med Signe Persson Mehlin och hennes produktion,är den första "kaffebryggaren" jag såg. Det var Nils Johans Don Pedro (tror jag) som var två glaskulor på varandra förbundna med ett rör och så värmdes vattnet i den undre och steg upp till den övre där kaffet var. Tror att det åkte ner sedan, kanske när man drog i en liten fjäder eller vad det nu var. Fascinerad var jag i alla fall men det var lääänge se'n.
    Jag var även så otroligt impad av att mormor laddade och vittjade råttfällor i diskbänksskåpet. Tänker ofta på henne när jag fegar ur och tvingar Johnny att göra det hos oss.

    SvaraRadera
  2. Man kan fortfarande köpa sig en don Pedro: http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=bodumsantos1208-01

    SvaraRadera
  3. Mormors härliga kök har jag många minnen från. Frukost med varm choklad där jag fick blanda chokladröran med strösocker, kakao ur ett paket med en stork på och grädde och hur hon lockade mig att smaka på röran för att känna om den var lagom, jag smakade så mycket så att jag fick göra en ny röra till chokladen. Jag satt på köksstolen med tre trappsteg vid arbetsbänken och tittade ut genom fönstret där tågen gick förbi stup i kvarten och längtade tills jag skulle få gå och köpa något på Molanders. Limpmackor med prickig korv eller stark ost doppade jag i chokladen.

    Don Pedro var den första kaffekokaren jag och Åke köpte när vi flyttade ihop i ettan och vad jag minns så blev det ett fantastiskt gott kaffe. Man kanske skulle införskaffa en sådan igen.

    SvaraRadera